Hangar 7 Helge Kirchberger/Red Bull Content Pool //

In restaurant Ikarus in Salzburg kookt elke maand een andere topkok. Eerder viel die eer te beurt aan bijvoorbeeld Peter Goossens (Hof van Cleve in Kruishoutem) en Jacob Jan Boerma (De Leest in Vaassen). In april staat Sang-Hoon Degeimbre van L’Air du Temps in Liernu (Namen) in de keuken en in september treedt de Zeeuwse Syrco Bakker van PURE C (Cadzand-Bad) aan. Ikarus is een initiatief van de Oostenrijkse Red Bull-oprichter en eigenaar Dietrich Mateschitz. Het restaurant is gevestigd op de derde verdieping van Hangar 7, een futuristisch bouwwerk dat Mateschitz liet bouwen bij het vliegveld van Salzburg. Ook voor wie hier niet wil eten, is een bezoek de moeite waard. Vanwege de architectuur én vanwege het luchtvaartmuseum op de begane grond. Hier zie je vliegtuigen, helicopters, Formule 1-wagens, motoren en andere bijzondere vervoermiddelen die werden (of worden) gebruikt in de wedstrijden die Mateschitz, liefhebber van extreme sporten, sponsort.

i hangar-7.com/en

Foto Helge Kirchberger/Red Bull Content Pool