Huttentochten met kinderen

Hans Bruns & Nel Griffioen

Als Hans & Nel elkaar leren kennen, delen ze hun liefde voor de bergen. Vrijwel alle vakanties brengen ze er door. En diezelfde bergen brachten hen op het idee om – met hard sparen – een vakantieappartement in Zwitserland te kopen. Zo konden ze nog vaker in de bergen zijn.

Wonen en werken in de bergen

Tijdens de vele wandelingen die ze in Zwitserland maken, kwamen ze op het idee om voor langere tijd naar de bergen te verhuizen en werkten een plan uit. Vijf jaar later werd deze wens werkelijkheid: in 2009 verhuisden ze met hun inmiddels twee hele kleine kinderen naar Oostenrijk om daar een plek voor ontmoeten, inspiratie en bergbeleving te beginnen: deBerghut.com. Ze leerden dat je hart volgen niet altijd makkelijk is, dat hobbels nemen erbij hoort en je juist verder brengt.

Onze eerste huttentocht in 2013

Inspireren, ontmoeten en bergbeleving zijn hun kernwaarden en veel dingen die ze doen, raken deze waarden. Zo ook de huttentochten met kinderen: ‘We ervaren zelf de kracht van de bergen. Dat gevoel delen we graag. We maken in de zomer van 2013 een eerste huttentocht met onze kinderen. Ze vinden het super!’ En ze realiseerden zich dat het uitstippelen en lopen van een route voor hen veel makkelijker was dan wanneer je in Nederland of België woont. Na wat onderzoek bleek dat er maar weinig documentatie beschikbaar is met info over korte huttentochten, speciaal gericht op gezinnen met kinderen. Daarom zijn zij het voor jullie gaan doen  :-).

Ebooks huttentocht met complete route

In elk ebook beschrijven ze uitgebreid de routes van de tochten die je met kinderen kunt maken. Daarnaast delen ze ook extra weetjes, een paklijst, een reserserveringsinstructie en overnachtingsadressen voor vóór en na de tocht. En ze hopen dat veel gezinnen ook genieten van de tochten waar zij veel gezinsplezier aan beleven!

Kijk voor meer informatie op huttentochtmetkinderen.com

Nel Griffioen heeft ook een boek geschreven met een handleiding en tips voor je eigen droomplek. Lees hier meer…

Wormser Hütte, Montafon
© Tourismusverband Werfen
© Oostenrijk Magazine
© Linder
Oostenrijk Magazine
© Steiermark Tourismus, Hartmann
© FREN Media, Emely Nobis
Bärentrail, © Bärenwald, Matthias Schickhofer

Google advertentie