De kersttijd is in aantocht en dus ook de gezellige kerstmarkten in Oostenrijk, bij voorbeeld in het bekende St Johann in Tirol:

Bij 13 culinaire stands worden huisgemaakte lekkernijen zoals “Apfel-Kastanienbuchteln mit Zimt-Amaretto-Sauce”, “Bratäpfeln”, “Alttiroler Gerstlsuppe” of – heel bijzonder – sushi en satéstokjes aangeboden. Naast de klassieke glühwein nodigen niet alledaagse punschsoorten zoals appel-kaneel, braadappel, druiven, chocolade of appel-whiskey uit om te proeven.

In nog eens 12 hutten worden liefdevol vervaardigd handwerk, kerstbanket, rookwaar, knutselspullen en nog veel meer kerstzaken aangeboden – echte kwaliteit uit de regio. Dit alles is nog veel sfeervoller met muziek en gezang. De “Winkler Anklöpfler”, de “Sängerrunde”, het “3-4 Gsang” en nog veel meer artiesten uit St. Johann verheugen zich erop het publiek te betoveren.

In de Karlpassage vindt u echte kerststemming
en daarom vinden de kinderen daar alles, wat voor hun bij de advent hoort. Met geurende sinaasappels, kruidnagels en kaneelstokken wordt geknutseld, glans en glitter worden door de kinderhanden tot prachtige kerstboom-versiersels gemaakt. Daarnaast eten de dieren hun hooi en stro en mogen in de kinderboerderij geaaid en geknuffeld worden. Helemaal zoals bij de “herbergzoektocht” past, kan de kerstmarkt ook “op de pony” of met de lama worden ontdekt. Ook de ouders vinden rondom de overdekte kinderhoek gezellige plekjes om te genieten en te kijken.

Meer informatie: www.kitzbueheler-alpen.com/nl/st-johann/winter/kerstmarkt.html