3. Wijnmeditatie

Afgelopen week was ik weer even terug op de basisschool. Daar hadden we weleens ‘buitenles’: kikkervisjes vangen, slootwater bestuderen, enzovoort. Wie Wine Business studeert krijgt ook regelmatig een buitenles. Dan gaan we de wijngaarden…

Beste Sauvignon Blanc ter wereld komt uit Oostenrijk

Fantastisch succes voor een van Oostenrijks beste wijnboeren: Walter Skoff uit Zuid-Stiermarken heeft bij het Concours Mondial Du Sauvignon, het wereldkampioenschap voor Sauvignon blanc wijnen , de hoogste eer behaald, de "Denis Dubourdieu Trophy",…
Admonter Xeis-Burger
,

Verwarmende bergkost

Hüttenkulinarik Kaiserschmarrn, Käsespätzle, goulashsoep... het traditionele eten in berghutten is vaak machtig is, met veel bloem, boter, suiker, aardappelen en vlees. Beweging kweekt immers honger. Bovendien zijn het allemaal ingrediënten…
Rosé
,

Zalige kerstkoekjes

In Oostenrijk is het de gewoonte om lang voor de kerst (vaak vanaf het begin van de adventtijd) te beginnen met het bakken van Weihnachtsgebäck. Veel mensen geven elkaar op Heiligenabend zelfgebakken koekjes. Elke familie heeft wel een eigen…
Sekt
Gölles Schnapskeller© Gölles
Fandler Olie
Riesling
,

Pompoen: heerlijke herfstgigant

Recepten met pompoen(pitten) In Oostenrijk wordt op circa 22.000 hectare pompoen verbouwd, met een opbrengst van drie- tot achthonderd kilo per hectare. De meest verbouwde variant is de Stiermarker oliepompoen. De naam zegt het al: de pompoen…
Käsekrainer© Eisenhut & Mayer