Uhudler
Wijngaarden© Netzl / Robert Herbst
,

Weihnachtsmenü
met Tafelspitz

Op Eerste en Tweede Kerstdag wordt in Oostenrijk uitgebreid getafeld. Op het menu staat vaak Tafelspitz, karper of gans. Tafelspitz wordt traditioneel opgediend met Apfelkren (appelmoes met verse mierikswortel), gebakken aardappels en bieslooksaus.…
,

Herfstrecepten:
Wildburger & co

Vlees van in vrijheid levende dieren noemt met in Oostenrijk ‘Wildbret’. Vooral in de herfst staat er in restaurants veel wild op de menukaart. Niet alleen omdat het een delicatesse is. Het wordt bovendien steeds meer gewaardeerd als vetarm,…
,

Zomerrecepten: Brezel & Brettljause

De Brettljause is een typisch Oostenrijkse broodmaaltijd met verschillende soorten worst, vlees en smeersels – geserveerd op een houten plank. Een kant-en-klaar recept is er niet, omdat de producten altijd uit de streek komen. Behalve kaas,…

3. Wijnmeditatie

Afgelopen week was ik weer even terug op de basisschool. Daar hadden we weleens ‘buitenles’: kikkervisjes vangen, slootwater bestuderen, enzovoort. Wie Wine Business studeert krijgt ook regelmatig een buitenles. Dan gaan we de wijngaarden…

Beste Sauvignon Blanc ter wereld komt uit Oostenrijk

Fantastisch succes voor een van Oostenrijks beste wijnboeren: Walter Skoff uit Zuid-Stiermarken heeft bij het Concours Mondial Du Sauvignon, het wereldkampioenschap voor Sauvignon blanc wijnen , de hoogste eer behaald, de "Denis Dubourdieu Trophy",…
Admonter Xeis-Burger