Wijn

Onze columniste Mariëlla Beukers beschrijft de wijnsoorten die in Oostenrijk aangebouwd worden.


,

Blaufränkisch

Rode topper Warmte is wat Blaufränkisch-druiven nodig hebben. Gelukkig vinden ze die op verschillende plekken in Oostenrijk. Zodat deze druif  de beste rode wijnen van het land levert. In Oostenrijk Magazine editie 1-2017 meer over deze bijzondere…

Zoete verleiders

Flüssiges Gold: zo noemen Oostenrijkers zelf hun prachtige zoete wijnen. Ze worden in alle wijngebieden gemaakt en zijn de trots van menig wijnboer. In Oostenrijk Magazine editie 5 (nu in de winkel) meer over deze bijzondere wijnen. Hier een…
,

Grüner Veltliner

Grüner Veltliners vind je in Nederland bij vrijwel iedere slijter, supermarkt en wijnspeciaalzaak. Zelfs de Hema (ook in België) heeft een echte omfiets-GruVe! Bij supermarkten tref je meestal de instapwijnen, zoals de Lenz Moser Selection…
,

Oostenrijkse rosé

Voor veel Oostenrijkse wijnboeren was rosé heel lang vlees noch vis, maar dankzij de komst van steeds meer rode druivenrassen én de internationale vraag naar rosé is die tijd voorbij. Goede rosé vind je inmiddels in heel Oostenrijk. Maar…
Gemischter Satz
,

Gemischter Satz

Met de lente in het land is er niets heerlijker dan een glas witte wijn op het terras. Een van de favorieten van onze wijncolumnist Mariëlla Beuker is de Gemischter Satz. Meer informatie over de achtergrond van deze cuvée-wijn in editie 2…
Oostenrijk Magazine, Frits Roest
, ,

Zweigelt, de rode alleskunner

Bestel je in Oostenrijk een glas rode wijn, dan heb je grote kans dat het een Zweigelt is. Gelukkig is deze rode alleskunner steeds vaker in Nederland te koop. In het eerste nummer van Oostenrijk Magazine proeven we een selectie hiervan. Maar…