Boeken

Recepten uit Wenen

In Recepten uit Wenen neemt de Oostenrijkse Antonia Kögl je mee op een culinaire wandeling door de stad, op zoek naar klassieke en moderne recepten. Het prachtig vormgegeven kook- en leesboek – met veel sfeerfoto’s van Wenen en van gastronomen in die stad – heeft culinair blogger Antonio Kögl (youarehungry.com) praktisch ingedeeld in ‘traditionele’ en ‘moderne’ recepten. Traditioneel: dat zijn bijvoorbeeld broodsmeersels, Frittatensuppe (soep met pannenkoek), Wiener Schnitzel (uiteraard), Krautfleckrl (pasta met witte kool), Wiener Fiaker goulash, Kümmelbraten, Sachertorte en Kaiserschmarren. Köbl geeft zelf recepten en gaat te rade bij vijf gerenommeerde gastronomen die deze klassiekers nog steeds op de kaart hebben.

Voor haar hoofdstukken over het moderne Wenen voert Köbl haar lezers langs elf moderne, creatieve koks die elk een aantal recepten prijsgeven. Leuk om zelf te maken en anders weet je dankzij dit kookboek nu waar in Wenen je het origineel kunt proeven.

Antonia Kögl, Recepten uit Wenen, uitgeverij Good Cook, € 24,95