Oostenrijkse pasta

Schupfnudeln met frambozen © Liesbeth Willemars

Wie graag pasta eet, hoeft niet naar een Italiaans kookboek te grijpen. Ook de Oostenrijkse keuken kent tal van klassieke gerechten met deegwaren. Typisch Oostenrijkse pastasoorten als Fleckerl (kleine vierkantjes), Spätzle en Schupfnudel (vingervormige noedels) worden in tegenstelling tot de Italiaanse altijd met eieren klaargemaakt en heten dan ook Eierteigwaren (deegwaren met eieren).

Niet naar Oostenrijk deze zomer? Ga dan op smaakreis met zelfgemaakte pasta dankzij de recepten in Oostenrijk Magazine editie 3. Het nummer ligt tot 28 augustus in de winkel en is te koop in onze webshop. Hier twee recepten om de smaak te pakken te krijgen: Schupfnudeln met maanzaad en Käsespätzle.

Productie, recepten & foto’s in Oostenrijk Magazine

Elisabeth Willemars- Van Bodegom heeft een Oostenrijkse moeder en is van kinds af aan vertrouwd met de Oostenrijkse keuken. Ze is auteur van het Alpenkookboek, geeft workshops in het maken van strudeldeeg en bakt op aanvraag Apfelstrudels en ander gebak. i apfelstrudels.nl; alpenkookboek.nl

Rumtopf© Liesbeth Willemars
© Liesbeth van Bodegom - Willemars
Oostenrijk Magazine, Liesbeth Willemars
Liesbeth Willemars
Liesbeth Willemars