Rentmeesterschap zijn voor Hannes Müller meer dan modewoorden. In zijn restaurant Die Forelle, direct aan de oever van de Weissensee , creëert hij de perfecte symbiose tussen heerlijk én eerlijk eten. Dat was niet altijd al zo. ‘In mijn beginjaren als kok heb ik net zo goed allerlei trends gevolgd, maar vooral in de afgelopen vijf jaar ben ik steeds kritischer gaan kijken naar de levensmiddelenketen. Door de globalisering zijn we een heel foute weg ingeslagen. We willen alles kunnen eten, liefst zo goedkoop mogelijk. Daardoor heeft voedsel aan waarde ingeboet en kampen we met gigantische bergen weggegooid eten. Daar wil ik niet meer aan meewerken. Ik ben me gaan specialiseren in wat typisch is voor deze regio en wat in het seizoen verkrijgbaar is. Dat is beter voor mijn ziel en voor mijn geweten tegenover de volgende generatie.’

Meer lezen over dit restaurant in Karinthië? Oostenrijk Magazine  5/2019 ligt tot 24 januari 2020 in de winkel en is te koop in onze webshop.