Kort nadat Alexander Posch in 2017 keukenchef werd van restaurant Essenzz in de Stainzerhof (Stainz, Stiermarken), riep Gault Millau hem uit tot Oostenrijks Auf­steiger des Jahres. Sindsdien boekte hij meer successen. Zo heeft hij inmiddels drie Gault Millau-koksmutsen en werd hij vorig jaar door de Schlemmer-Atlas opgenomen in de top-50 van beste koks van Oostenrijk.

  • Alexander Posch

  • Alexander Posch en team

  • Restaurant Essenz

  • Hanenkam

  • Buikspek

  • Eend

  • Hersenen en kloten

Toch kwam het leren combineren en verfijnen van smaken bij Posch niet van nature. ‘Het ontwikkelen daarvan was een lang en moeizaam proces, verbonden met heel veel uit eten gaan met mijn vrouw in binnen- en buitenland. Mijn eerste sterrenkok was Sergio Herman van Oud Sluis. Dat was in 2013, vlak voordat hij met dat lokaal stopte. Die ervaring was zo overweldigend dat ik daar en toen heb besloten naar dat niveau te streven. Sergio Herman is nog steeds mijn favoriete kok. Ik proef me door elk lokaal dat hij opent en het is altijd enorm goed.’

Meer lezen over dit restaurant in Stiermarken? Oostenrijk Magazine  4/2019 ligt tot 8 november in de winkel en is te koop in onze webshop.