Vader Markus bezorgde restaurant Mraz in Wenen al twee Michelinsterren. Sinds zoon Lukas ruin een half jaar geleden terug naar huis kwam, schittert ook hij in de keuken én heeft hij zijn eigen stempel gezet.  Mraz is gevestigd in Brigittenau, de multiculturele 20ste wijk van Wenen. Lukas groeide er op en voelt zich er thuis. Hij experimenteert graag met tradities, technieken en kruiden uit de meest uiteenlopende eetculturen. Een inspiratiebron voor de nu al veelgeprezen nieuwkomer in de Weense culinaire scene waren ook zijn leerjaren bij Jonnie de Boer in De Librije in Zwolle. ‘Vanaf mijn 17de had ik gewerkt bij een streng en erg hiërarchisch Frans driesterrenrestaurant. Ik kwam er vandaan als een vechthond. In Zwolle moest ik vervolgens harder, langer en sneller werken, maar was de sfeer veel aangenamer. We werkten samen in plaats van met elkaar te concurreren. Jonnie zelf vond ik superaardig en menselijk. Ik kon weer ontspannen en mezelf worden.’

Meer lezen over dit Weense restaurant? Oostenrijk Magazine  2/2019 ligt tot 14 juni in de winkel en is te koop in onze webshop.