Sneeuwrijk Obertauern

Met 1.740 meter is Obertauern de hoogstgelegen wintersportplaats in het Salzburgerland én de meest sneeuwrijke regio van heel Oostenrijk. Dat wisten ook de Beatles al. Zij namen er de film Help! op. Lees meer hierover in Oostenrijk Magazine editie 5-2018, met onder meer een interview met Paul McCartney-standin Herman Lürzer.

Hier meer informatie over het skigebied Obertauern.

Après-ski op niveau

Het skigebied Obertauern ligt tussen 1630 en 2313 meter boven zeeniveau en is sneeuwzeker van eind november tot begin mei. Er zijn in totaal 100 km piste (61 km blauw, 35 km rood en 4 km zwart). De zwarte piste Gamsleiten II behoort tot de steilste en avontuurlijkste afdalingen van de Alpen, met veel hoge buckels en op sommige plekken een hellingsgraad van 100%. Tijdens de Tauernrunde (met een eigen kindervariant) ski je op alle bergen en kun je dus het hele gebied verkennen. De skironde Super Seven voert langs de zeven hoogte punten (Seekareckbahn, Panoramabahn, Hundskogelbahn, Plattenkarbahn, Schaidbergbahn, Gamsleitenbahn 2 en Zehnerkarbahn), met afdaalmogelijkheid bij elke lift. Omdat een groot deel van de pistes eerder eenvoudig is, is het skigebied ideaal voor families, beginners of sportievelingen die een ochtend op de lange latten graag combineren met goed eten, wellness en après-ski op niveau.

Obertauern heeft 26 moderne kabelbanen en liftinstallaties. De Grünwaldkopfbahn en de Zehnerkarbahn vervoeren ook passagiers zonder skiuitrusting naar de restaurants met zonneterras. Bij de Edelweißbahn kun je enkele malen per week nachtskiën. Hotelketens zoek je in Obertauern vergeefs. De 150 hotels worden allemaal gerund door de 280 inwoners van het plaatsje. Ze investeren meer in kwaliteit dan in kwantiteit, ook al omdat het skigebied richting het aangrenzende natuurpark Seekarmoor niet verder mag worden uitgebreid en elders door het lawinegevaar niet bebouwbaar is. Alle accommodaties liggen op een steenworp afstand van de pistes en overal geldt het principe van ski-in, ski-out.

Informatie over de liften (prijzen, openingstijden) en alle (wintersport)mogelijkheden rondom de liften i ski-obertauern.at

Oostenrijk Magazine editie 5/2018 is te koop in onze webshop.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.

© Herbert Lehmann
Jürgen Vigne
Salzburg Stadtansicht© Salzburg Tourismus
© Tourismusverband Werfen
© Cathrine Stukhard
Jörg Lehmann
© TVB WILDER KAISER/ DANIEL REITER / PETER VON FELBERT
© Oostenrijk Magazine
Oostenrijk Magazine
Freilichtmuseum Salzburg
© Kossmann

Google advertentie