In het winterse Steyr is een nostalgisch kerstgevoel nooit ver weg. De pittoreske ligging op de plek waar de rivieren Enns en Steyr in elkaar vloeien is al een goed begin. Een wandeling door smalle straatjes naar de fraaie historische Stadtplatz met z’n traditionele kerstmarkt en verder omhoog naar Schloss Lamberg met een tweede kerstmarkt versterkt de nostalgie. Voeg daarbij sfeervolle verlichting, kerstgezang, Glühwein, gepofte kastanjes en (als de weergoden meewerken) dwarrelende sneeuwvlokken en je waant je terug in de tijd voor internet, televisie en radio.

Ook nostalgisch: vanuit Steyr pendelt vanaf eind november tot eind december een oldtimer-postbus naar Christkindl met het speciale Postambt Christkindl, waar kinderen uit heel de wereld in de adventstijd hun kerstpost naartoe sturen. Sinds de oprichting in 1950 zijn er meer dan zeventig miljoen verlanglijstjes en tekeningen naar dit adres gestuurd. Bij dit kerstpostkantoor kun je zelf ook van advent tot en met Driekoningen je kerstpost laten voorzien van een speciaal ‘Kindje Jezus’-stempel. De zestien medewerkers stempelen elk jaar zo’n twee miljoen brieven en kaarten van bezoekers.

Een uitgebreide reportage over Steyr en de Christkindl-regio, met tal van tips en adressen, lees je in Oostenrijk Magazine 5-2018: te koop in onze webshop.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegzijzer.