Griekse vader; Oostenrijkse moeder… sterrenkok Konstantin Filippou groeide op met de smaak van twee ­culturen. Beide ­in­vloeden komen terug in zijn ­keuken.

Konstantin Filippou is een imposante verschijning: indringende blik, wilde haardos, gepassioneerde gestes. De subtiele elegantie van zijn restaurant Konstantin Filippou vormt bijna een contrapunt. Houten tafels, zwarte stoelen, grijze wanden – alles gereduceerd tot het wezenlijke. Niets leidt af van waar het om gaat: zijn ‘multiculturele’ kookkunst.

Filippou groeide op in Graz (Stiermarken) als zoon van een Griekse vader en een Oostenrijkse moeder. ‘Mijn vader kookte Grieks; mijn moeder Oostenrijks. Hoewel mijn vader stierf toen ik dertien was, bracht ik ook daarna bijna alle vakanties door in Griekenland. Ik kan en wil als kok niet tussen de werelden van mijn jeugd kiezen. Ze zijn in mijn persoonlijkheid verankerd. Als ik te veel van het Grieks-Mediterrane op het bord heb liggen, mis ik het Oostenrijkse en andersom.’

Lees meer in Oostenrijk Magazine editie 2/2018. Editie 4 ligt van 31 augustus tot 9 november 2018 in de winkel en is te koop in onze webshop.