Het ongerepte Virgental, aan de rand van het Nationaal Park Hohe Tauern, is een van de mooiste wandelgebieden in Oost-Tirol. Afzijdig van het doorgaand verkeer geniet je hiervan rust, stilte én een gevarieerde natuur met spectaculaire watervallen. Het Virgental en de Hohe Tauern hebben elke wandelaarwel  iets te bieden, van een klim naar de top van de Großvenediger (3.674m) of etappes van de hoogtewandelingen Venediger Höhenweg of Larsörling Höhenweg, tal van wandelroutes naar de hutten en almen en ‘leerpaden’ met veel informatieborden over wat je onderweg tegenkomt.

In Oostenrijk Magazine editie 2/2018 beschrijven we meerdere wandelingen door het Virgental, zoals de de Blumenweg Sajatmähder (over weelderig begroeide steile bergweiden), de Natur-Kraft-Weg Umbalfälle (langs watervallen) en de Virger Feldflur (een eeuwenoud, door boeren gevormd landschap met boerderijen, akkers en weiden omgeven door bosschages).

Een uitvoerige beschrijving van de wandelingen door het Virgental, met tal van leuke tips en adressen in de regio, vind je in Oostenrijk Magazine editie 2/2018. Het nummer ligt tot 22 juni in de winkel en is te koop in onze webshop.

Een vakantie in het Virgental is prima te combineren met een bezoek aan Lienz, de hoofdstad van Oost-Tirol. Meer informatie over Lienz vind je in onze stedentrip in Oostenrijk Magazine editie 1/2018.