Tijdens de après ski in Oostenrijk drinken wintersporters graag thee of chocolademelk met Stroh Rum. Het is een zogeheten Inländer Rum, een beschermde Oostenrijkse specialiteit, die alleen zo mag heten als de volledige productie in Oostenrijk plaatsvindt. Stroh Rum wordt sinds jaar en dag gemaakt in Klagenfurt. Het bedrijf werd opgericht door Sebastian Stroh, een in 1792 geboren Duitser die naar Oostenrijk ging om te leren destilleren en nooit meer vertrok omdat hij verliefd werd op een dame uit Klagenfurt. Vanaf 1832 maakte hij branden en likeuren. Toen de Inländer Rum werd uitgevonden (door een apotheker) was Stroh een van de vele destilleerders die het basisrecept verrijkten met eigen, geheime ingrediënten. Dat originele recept wordt bewaard in een kluis en is nog steeds de basis voor de huidige productie, met hooguit kleine aanpassingen om de kwaliteit te verbeteren.

Lees meer over de geschiedenis en productie van Stroh Rum in Oostenrijk Magazine 1/2018. Het nummer ligt tot 6 april in de winkel en is te koop in onze webshop.