Het spannende van wijn is dat er altijd wel weer iets opduikt dat je enorm verrast. Zo kende ik Oostenrijkse sekt nog niet zo goed, maar werd ik na het proeven enorm blij van deze prachtige wijnen! Lees er meer over in Oostenrijk Magazine editie 4-2017. Hier een selectie van wijn-smaakcombinaties en verkoopadressen.

Brut, Bründlmayer, Kamptal
Geïmporteerd door Imperial Wijnkoperij, prijs € 30,70 (imperialwijnkoperij.nl)
Een rijke cuvée van chardonnay, pinot noir, grüner veltliner, pinot blanc en pinot gris. Krachtige wijn met veel fruit en stevige bitters in de afdronk. Mooie zuren, elegante mousse, gerijpte tonen van hazelnoot, vleugje honing. Een wijn die staat als een huis.

Rosé Brut 2012, Madl, Niederoesterreich
Geïmporteerd door Winterberg Wijnen, prijs € 19,95 (winterbergwijnen.nl)
Elegante en fruitige sekt van 100% zweigelt. Subtiel geurend naar licht rood fruit, frisse zuren, licht fruitig, droog, zuiver en rond, met een prettige afdronk. Voor heel veel gelegenheden, van feestelijk apéritief tot maaltijdbegeleider.

DOM Classic TFXT, 2011, Schlumberger, Wenen
Geïmporteerd door Walraven Sax, verkrijgbaar bij de betere slijters en perfectewijn.nl, prijs € 29,95
Deze wijn werd in samenwerking met drie bekende Oostenrijkse wijnmakers gemaakt: Illa Szemes, F.X. Pichler en Manfred Tement. Serieuze wijn, met veel citrusfruit. Complex, maar ook mild en toegankelijk. Droog, maar niet te. Een uitstekend glas mousserende wijn.

White Secco, Schlumberger, Wenen
Geïmporteerd door Walraven Sax, verkrijgbaar bij de betere slijters en perfectewijn.nl, prijs € 11,49
Fruitig en licht zoet, met een mooie mousse. Gewoon een lekkere dorstlesser, perfect voor de feestelijke vrijmibo of vriendenborrel.