Fris & Vrolijk

Niets zo opwekkend na een stevige wandeling als een glas Gelber Muskateller. In tien jaar tijd, tussen 1999 tot 2009, is de aanplant gelber muskateller-druiven in Oostenrijk met 267 procent gestegen, een bewijs voor de groeiende populariteit van deze wijn. Lees er meer over in Oostenrijk Magazine editie 3/2017. Hier een selectie van wijn-smaakcombinaties en verkoopadressen.

Gelber Muskateller 2016, Schwärzbock, Neder-Oostenrijk
Geïmporteerd door Qualy Vines, prijs € 10,50 (qualyvines.nl)

Bleekgeel van kleur, met wat groene zweem. Geurend naar bananenschuimpjes en muskaatdruiven, met bovendien wat groene kruiden. In de mond prikkelend en droog met een bittertje. Een pittige, kruidige wijn, vrolijk en frivool.

Gelbert Muskateller 2016, Triebaumer, Burgenland
Geïmporteerd door Joost&Joost, prijs € 11,50 (joostenjoost.nl)

Volle zwoele neus, met geur en smaak van sinaasappelsiroop. Zwoel, fruitig in de mond, droog, met wat specerijen. Frisse zuren, maar duidelijk uit een warmer klimaat (Burgenland) dan de overige wijnen.

Gelber Muskateller 2016, Ecker Eckhhof, Wagram
Geïmporteerd door Lekker Sapje, prijs € 12,95 (lekkersapje.nl)

Duidelijk muskaat in geur en smaak. Licht tropisch, droog, prikkelend, met een bittertje in afdronk. Een mooie, volle wijn, en lekker fris ook nog eens, met wat grapefruittonen. Een wijn om even bij stil te staan.

Gelber Muskateller Steierische Klassik 2016, Neumeister, Zuidoost Stiermarken
Geïmporteerd door Imperial Wijnkoperij € 19,35 (imperialwijnkoperij.nl)

Ingetogen en serieuze Gelber Muskateller. Groene tonen in de neus, zeker iets mineraals (Vulkaanland). Droog, met mooie zuren en een amandelbittertje. Komt bij het eten beter tot zijn recht dan als apéritief.

Gelber Muskateller Klassik 2015, Walter Skoff, Zuidelijk Stiermarken
Geïmporteerd door Rando Trading, prijs € 12,65 (oostenrijksewijn.info)

Intens geurend naar muskaatdruiven. Mooi, hoge zuren, zuiver en licht, droog, strak. In geur en smaak sinaasappel, vlierbloesem, nootmuskaat. Komt uitstekend tot zijn recht bij asperges met geitenkaas.

Oostenrijk Magazine editie 3/2017 is te koop in onze webshop.