Kartitsch in Oost-Tirol

Eerste gecertificeerde winterwandeldorp

Niet kunnen of willen skiën en toch volop genieten van de magische witte bergwereld? Geen probleem.  Kartitsch in Oost-Tirol is het eerste gecertificeerde winterwandeldorp van Oostenrijk. Van hieruit kun je op goed geprepareerde wandelpaden het Gailtal verkennen.

Rondom Kartitsch zijn negen gecertificeerde winterwandelwegen uitgezet met een lengte van tussen de 2,2 en 10,5 kilometer en een maximale wandeltijd van 5 uur. Elke route is in beide richtingen te lopen. Op de gekozen trajecten is er geen lawinegevaar. De paden zijn breed en worden tijdens het seizoen (december tot april) continu geprepareerd en gecontroleerd. Wandelingen met gids zijn er komend winterseizoen elke dinsdag en vrijdag vanaf 27 december 2019 t/m 3 april 2020. Deze (wekelijks wisselende) tochten beginnen om 9 uur ’s ochtends en duren 3 tot 4 uur. Startpunt (9 uur) is het toerismebureau in  Kartitsch.

In Oostenrijk Magazine editie 5/2019 testen we enkele winterwandelroutes in Oostenrijks eerste gecertificeerde winterwandeldorp. Het nummer met deze sfeerreportage, inclusief veel tips en adressen, is te koop in onze webshop.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.

Meer over Oost-Tirol

© Oostenrijk Magazine
© Linder

Google advertentie