Advertorial

Genuss-wandelen met alle zintuigen

Het wandelparadijs in Oostenrijk heeft maar liefst drie namen: Serfaus, Fiss en Ladis. Gezamenlijk hebben deze bergdorpen hoog boven het bovenste Tiroolse Inntal niettemin één doel: hun gasten aangename dagen in de Tiroolse bergwereld bieden.


Wandelen met de hele familie

Wandelen met de hele familie © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, danielzangerl.com

Wie “wandelvakantie in Oostenrijk” zegt, bedoelt meestal Serfaus-Fiss-Ladis! De drie Tiroolse bergdorpen staan deze bergzomer volledig in het teken van “genieten”. In alle facetten en met alle zintuigen. Van lekkernijen tijdens de Culinaire Wandeling over de Panorama-Genussweg, waar ook oma, opa en de kleinkinderen zorgeloos wandelplezier beleven, tot de talrijke relax-stations in de bergen – dankzij de combinatie wandelen en genieten beleef je in deze vakantieregio een volledig nieuw soort vakantie.

Wandelen & smullen hebben een Tiroolse naam: Culinair wandelen

Aperitiv in het Panormarestaurant BergDiamant

Aperitiv in het Panormarestaurant BergDiamant © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, christianwaldegger.com

In Serfaus-Fiss-Ladis, ongeveer 1.400 meter boven zeeniveau, draait alles om het thema “alpiner Genuss met alle zintuigen”. Het beste voorbeeld: de populaire Culinaire Wandeling. Het idee is gewoon geniaal! 1 Wandeldag en 6 bergrestaurants, waarvan de wandelaar er 3 kiest voor een hoogwaardige culinaire tussenstop – met in elk van die bergrestaurant een exclusieve gang. Opdat je niet alleen calorieën inneemt, maar ze ook op de meest afwisselende manier weer verbrandt, wandel je tussendoor over de panorama- en genotpaden. Wie dat liever wil, kan natuurlijk ook comfortabel met de bergliften omhoog van de ene naar de andere culinaire hotspot. Afdalen gebeurt te voet of, afhankelijk van de locatie, per Serfauser Sauser, de Fisser Flitzer of mountainbike – voor extra adrenaline en kick.

Panorama-Genussweg: Wandelen en je zintuigen stimuleren

Panorama-Genussweg

Panorama-Genussweg © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, danielzangerl.com

Zo’n vijf kilometer, nog geen 150 hoogtemeters en iets minder dan anderhalf uur wandeltijd: alleen al de technische gegevens van de Panorama-Genussweg doen verlangen naar meer. En dan is er nog de bergwereld! Bonte bloemenweides en weelderige groene bossen te midden van grillige bergtoppen van meer dan drieduizend meter – een vakantiedroom op z’n Tirools. Het perfect aangelegde wandelpad begint direct bij het middenstation van de Komperdellbahn hoog boven Serfaus en voert door de weelderige Serfauser Jochweiden en het schaduwrijke Königsleithewald naar het bergstation van de Sunliner. Vandaar wandel je verder door het oorspronkelijke Rastwald naar de moderne Möseralm. Op de Panorama-Genussweg bereiken vakantiegangers op eigen kracht hun persoonlijk hoogtepunt. Maar geen zorgen: De wandeling gaat gevoelsmatig vooral bergafwaarts en is ook voor ouderen of families met kinderwagens goed te doen. Natuurlijk kunt je de route ook vanaf Fiss naar Serfaus lopen of inkorten met hulp van de Sunliner- en Waldbahn-bergliften.

Sensationeel! De Six Senses – Zintuigenpad voor genieters

“Zijn we er bijna?” Wie kent niet het gejengel van het kroost als de wandeling zich lang, langer en saaier voortsleept. Serfaus-Fiss-Ladis heeft er iets op gevonden: de Six Senses – zintuigenpad voor genieters. Zoals de naam al doet vermoeden, prikkelt dit zes kilometer lange, avontuurlijke pad alle zes zintuigen. Wacht eens even! Heeft de mens niet slechts vijf zintuigen? Zicht, gehoor, reuk, smaak en tast? Zeker, maar deze familiewandelweg stimuleert ook het zesde zintuig: De verbeelding. Van het interactieve water-avonturenspeelpark Murmliwasser bij het middenstation van de Komperdellbahn tot de afsluiting in de Serfauser buurtschap Madatschen leren kleine en grote ontdekkingsreizigers met 24 stations de Tiroolse bergwereld kennen. Magische illusies, raadselachtige fenomenen en verrassende natuurverschijnselen prikkelen bovendien de verbeelding – dat zesde zintuig dus. Wie zin heeft in meer actie, kan onderweg een tussenstop maken bij het belevenispark Hög, direct langs de wandelroute. De vier uur wandel- plus “speeltijd” doen tijd en ruimte voorbij vliegen. Aan het eind van de wandeling zal het kroost nu eerder zeggen: “Jammer dat we er al zijn!”

Zorgeloos genieten in een strandstoel op de berg!

Relax-station

Relax-station © Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, christianwaldegger.com

De zon schijnt in en uit het hart van de inwoners van Serfaus-Fiss-Ladis! Geen wonder, met hun panoramische uitzicht en 2.000 zonuren per jaar. Om ook bij hun gasten een grijns van oor tot oor op het gezicht te toveren, hebben de Tirolers hoog boven de daken van Serfaus, Fiss en Ladis talrijke relax-stations gecreëerd, zoals hangmatten, ergonomische ligstoelen, loungemeubelen en strandstoelen. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze staan, liggen of hangen op de allermooiste plekken in de vakantieregio en nodigen uit tot rust en ontspanning. Maar opgelet! Sommige relax-stations zijn zo populair dat je er snel bij moet zijn. Dus: kies je droomplek, neem de eerste gondel – en geniet!

Nog meer geheimtips voor genieters

Picknick aan de Högsee

Picknick aan de Högsee ©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, danielzangerl.com

In de Tiroolse vakantieregio kunnen gasten tijdens hun tochten de innerlijke mens sterken met huisgemaakte Tiroolse specialiteiten. Niet alleen in de bergrestaurants en -hutten, maar ook tijdens een privépicknick op een van de almen. De Fiss-Ladis-bergliften pakken desgewenst een rugzak bomvol met regionale lekkernijen in vaste en vloeibare vorm in, en zelfs een thermo-picknickkleed! Wie in plaats van een luxe broodmaaltijd op een bloemenweide liever wil barbecueën, kan evenzeer terecht in Serfaus-Fiss-Ladis. Vakantiegangers kunnen op de Schöngampalm aan de noordkant van Fiss een barbecueplaats reserveren, uit een ruim barbecue-aanbod de gewenste ingrediënten kiezen – en aan de slag.

Meer informatie over de vakantieregio, actuele voorzorgsmaatregelen en regels rondom Covid en de Serfaus-Fiss-Ladis annuleringsgarantie vind je op www.serfaus-fiss-ladis.at/nl.