Schladming-Dachstein

Wintergenot naast de piste

In wintersportgebied Schladming-Dachtstein (Stiermarken) is veelzijdigheid troef. Verkenning van het sportieve en culinaire aanbod naast de piste.

Tekst: Emely Nobis, Beeld: Frits Roest

Schladming-Dachstein Hangbrug © Herbert Raffalt

In Schladming-Dachstein komen skiërs volop aan hun trekken dankzij 230 pistenkilometers voor elk niveau. Dankzij de Dachstein Gletsjer op 2700 meter is er bovendien sneeuwzekerheid tot ver in het seizoen. Allemaal heel fijn voor doorwinterde skiërs, maar lang niet iedereen wil (altijd) op de lange latten staan. Gelukkig hoeven niet- of deeltijd-skiërs zich in dit veelzijdige wintersportgebied geen moment te vervelen. Sterker nog: met een relatief betaalbaar Winterwanderticket mag je als voetgangers ook zonder uitrusting met de lift zeven van de tien skibergen op om daar bijvoorbeeld een winterwandelroute te nemen of gewoon te genieten van het uitzicht en het lekkere eten in de berghutten.  Voor veertien geselecteerde hutten in Schladming-Dachstein heeft de Oostenrijkse topchef Richard Rauch – samen met de beheerder of kok – een gerecht ontwikkeld dat het hele winterseizoen in de betreffende hut op de kaart staat. Centraal in deze Almkulinarik by Richard Rauch staan producten en specialiteiten uit Stiermarken, die goed worden klaargemaakt zonder al te cheffy te zijn… zodat ze passen bij de kaart van een bergrestaurant.

Skiregio Schladming-Dachstein maakt deel uit van de Ski Amadé, het grote skipasverbond van het Salzburgerland. Meer over het sportieve én culinaire aanbod in tijdens een wintervakantie hier in Oostenrijk Magazine editie 5/2020. Het nummer ligt tot 22 januari 2021 in de winkel en is te koop in onze webshop.

© Andreas Kirschner