Riegersburg

De 850 jaar oude Riegersburg troont op een 482 meter hoge vulkaanrots in Oost-Stiermarken. Gelegen aan de grens van het Heilige Roomse Rijk werd ze beschouwd als de sterkste vesting van het christendom.

Inderdaad is ze nooit in handen van de vijand gevallen, al kan dat er ook aan liggen dat ze bij laaghangende nevel onzichtbaar boven de wolken hangt. Dankzij een panoramalift is de burcht tegenwoordig voor niemand meer een onneembare vesting. Daarnaast voeren twee wandelroutes (20 of 40 minuten) en twee klimroutes (170 en 190 meter) omhoog. De burcht herbergt drie uitstekende musea. Het Burchtmuseum behandelt de geschiedenis van Riegersburg in de 17e eeuw: tijd van Turkenoorlogen, lijfeigenschap én uitbundige feesten. Het Heksenmuseum gaat over de circa driehonderd heksenprocessen in het 16e en 17e eeuwse Stiermarken. En het Wapenmuseum heeft een grote en goed bewaarde collectie wapens en wapenrustingen.

Om de hoek van de Riegersburg is een spectaculaire roofvogelshow. Terwijl je vanaf een podium op een bergplateau uitkijkt over het dal, scheren arenden, raven, valken en zelfs een gier over je hoofd of duiken naar hun prooi. Voor of na de show zijn de circa dertig imposante dieren van deze Greifvogelwarte in hun kooien te bewonderen.

Burg Riegersburg en de roofvogelshow zijn geopend van april t/m oktober. Reken voor een bezichtiging op ten minste een halve dag. Bij de burchtingang is een taverne met terras en speelplaats.

Lees ook: Smakelijk Stiermarken.

i veste-riegersburg.at; greifvogelflugschau.at

Meer lezen? Oostenrijk Magazine editie 2/2016 is te koop in onze webshop.

Kijk wat je allemaal in de omgeving kunt doen op onze wegwijzer.

Tirol Werbung
© Visit Klagenfurt
© Oostenrijk Magazine
© Christian Stemper 2012
© Oostenrijk Magazine
© Oostenrijk Magazine
© Museum Tiroler Bauernhöfe
© Oostenrijk Magazine
© Kossmann