Voor veel Oostenrijkse wijnboeren was rosé heel lang vlees noch vis, maar dankzij de komst van steeds meer rode druivenrassen én de internationale vraag naar rosé is die tijd voorbij. Goede rosé vind je inmiddels in heel Oostenrijk. Maar waar kun je ze kopen? Bij deze een (onvolledig) overzicht:

Weingut Salzl Seewinkelhof – Rosé Cuvée 2015
Zomerse rosé van zweigelt, merlot, cabernet sauvignon, syrah en blaufränkischdie die bij velen in de smaak zal vallen. Fruitig, met een licht zoetje, dat vraagt om pittig eten erbij. Of een lekkere Wienerschitzel.
De Kelder van de Coningh, prijs circa € 9,95

Markowitsch – Rosé 2014
Mooie eetrosé, met veel rood fruit en licht kruidig. Fris droog in geur en smaak, met minerale tonen en spannende complexiteit. Jong en vrolijk zonder minder serieus te zijn.
Henri Bloem, prijs € 7,50

Graf Hardegg – Rosé Brut 2010
Serieuze en elegante rosé van pinot noir en zweigelt. Oranje-roze van kleur, fijne mousse. Aroma’s van frambozen en romige kersen, lichte geur van gist. Droog en fruitig, met een lange afdronk. Een Sekt om heel blij van te worden.
Te koop bij diverse wijnspeciaalzaken (importeur Imperial Wijnkoperij), prijs € 21,85

Fred Loimer – Rosé 2015.
Lichte en frisse rosé van pinot noir en zweigelt. Enorm zuiver, veel drinkplezier. Heerlijk op het terras, op zichzelf of met een tafel voor lekkere hapjes.
Wijnen van Fred Loimer zijn verkrijgbaar via De Gouden Ton. De rosé is alleen leverbaar op bestelling.