Grüner Veltliners vind je in Nederland bij vrijwel iedere slijter, supermarkt en wijnspeciaalzaak. Zelfs de Hema (ook in België) heeft een echte omfiets-GruVe! Bij supermarkten tref je meestal de instapwijnen, zoals de Lenz Moser Selection 2015 voor slechts € 4,99. Voor die prijs een prima glas wijn, met hoge zuren, simpel en dorstlessend.

De Velue (zie Oostenrijk Magazine editie 4) wordt in Nederland geïmporteerd door www.obiovino.nl, een kleine importeur die alleen biologische wijnen uit Oostenrijk haalt. Er zijn diverse verkoopkanalen, waaronder wijnhandel Van Wageningen en de Lange in Utrecht. Prijs € 10,95.

De frisse en verrassende Schlumberger Sekt wordt door Walraven Sax geïmporteerd. Hij is online verkrijgbaar bij www.perfectewine.nl of www.allaboutwine.nl. Daarnaast is hij vooral in de horeca beschikbaar. Prijs circa € 13,00.

De wijnen van Fred Loimer zijn in Nederland verkrijgbaar via De Gouden Ton. De wijnen van Hirsch zijn in België leverbaar via www.weinwelt.be. De wijnen van Huber zijn in Nederland verkrijgbaar via Les Genereux, een samenwerkingsverband met veertig wijninkopers (www.lesgenereux.nl).

GruVe’s van Lentsch, Salzl en Keringer zijn verkrijgbaar bij De Kelder van de Coningh (dekeldervandeconingh.nl).