Op vrijdag 9 februari 2018 vindt voor de 50ste keer het Wiener Ball plaats in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Het mooiste dansfeest van het jaar in een klassiek Weense sfeer, echt uniek in Nederland. Ruisende baljurken, neigende heren in rok en een ambiance die gelijkenis heeft met het beroemde Opernball in Wenen of een koninklijk bal in een prachtig paleis.

Een magische avond vol tradities. Het bal wordt geopend door de debutanten van het ‘Jungdamen- & Jungherrenkomitee’ die hun debuut maken met een serie traditionele dansen.

Bij elk bal in Oostenrijk zijn er vanouds debutanten: jonge mensen die zich willen presenteren, en die het bal door hun feestelijke entree en openingsdans een stijlvol begin geven. Zo ook bij het Wiener Ball in Nederland. Als debutant krijg je gedurende een aantal maanden dansles om alle dansen voor de opening onder de knie te krijgen. Een leerzame en ook gezellige periode, waar je later in je leven met heel veel plezier aan zult terugdenken. Het is een unieke ervaring, mede door de uit Wenen ingevlogen gespecialiseerde dansleraar, die de traditionele openingsdansen in formatie instudeert met de debutanten.

Het programma voor de avond is als volgt:

20:00   Aperitief

21:00   Opening: het Jungdamen- en Jungherrenkomitee debuteert

21:30   “Alles Walzer!”, de dansvloer is geopend

00:00   “Mitternachts-Quadrille”, iedereen danst de traditionele quadrille.

01:55   “Brüderlein Fein”, afsluiting met het traditionele slotlied van ieder Wiener Ball

02:00    Einde van het officiële programma Wiener Ball 2018, aansluitend de afterparty.

Het beloofd weer een sprankelend evenement te worden.

informatie en kaartverkoop: wienerbal en huisterduin