In het beroemde toprestaurant Ikarus in Hangar 7 van Red Bull oprichter Dietrich Mateschitz wordt in december Nederlands gekookt. De gerechten zijn gecreëerd door de Nederlandse topkok Sidney Schutte.

Na 10 jaar bij drie-sterrenrestaurant De Librije in Zwolle en twee succesvolle jaren bij tweesterrenrestaurant Amber in Hong Kong, verruilde Sidney Schutte Azië voor Amsterdam als Executive Chef van Waldorf Astoria Amsterdam. Onder zijn leiding verwierf het gastronomisch restaurant Librije’s Zusje Amsterdam direct twee Michelinsterrren, binnen zeven maanden na de opening.

Sidney Schutte geeft zijn onderscheidende persoonlijke signatuur aan gerechten door lokale producten te combineren met ingredienten en invloeden uit de Aziatische keuken. Hij werkte onder meer in vermaarde sterrenrestaurants als De Librije in Zwolle, De Scholteshof in Stevoort (België) en The Landmark Mandarin Oriental in Hong Kong. In 2006 verwierf Sidney de titel van SVH Meesterkok, de hoogste onderscheiding voor chefs in Nederland.

i: www.hangar-7.com/en/restaurant-ikarus/